Wat bieden wij?

U beslist mee! Onze partij is er voor iedereen. Ons partijprogramma is een basis voor een beter Nederland, maar u kunt meebeslissen over het beleid. Wij zijn er immers voor ú. Door het toepassen van techniek, kan er over elke stelling gestemd worden. De Volkspartij Nederland zet zich in die zin niet in om stemmen te winnen, maar om u en onze andere kiezers te overtuigen van de te varen koers. Uiteindelijk hebben onze kiezers het laatste woord. Zo hoort een democratie te zijn.

Wie zijn wij?

Klik hier voor de gezichten achter de partij.

Volkspartij NEDERLAND. Wij horen soms dat dit een bepaald (negatief) gevoel kan oproepen bij sommige mensen. Dit gevoel is onterecht. Wij gebruiken slechts namen en symbolen. Maar laten wij dit eens ontleden. Dan ziet u zelf de betekenissen en de logische keuzes die wij gemaakt hebben.

 

  • Wij noemen onszelf de Volkspartij, omdat wij een partij zijn van en voor het volk. Voor iedereen. Niemand uitgezonderd.
  • NEDERLAND. Logisch. Want wij zijn er voor Nederland. Wij zijn een Nederlandse partij.
  • De verschillende groepen in Nederland, samen de focus op Nederland.
  • De linkse en rechtse bewegingen, tegenover elkaar, maar arm aan arm met de focus op Nederland.
  • De kleur oranje, omdat dit de Nederlandse kleur is. Zoals met voetbal. Smaken verschillen. Maar wij vinden het een hele mooie kleur. Een kleur die ons allen verenigd of kan gaan verenigen.

 

Wij weten dat er een Nederlandse Volkspartij is geweest in 1938. Volgens Wikipedia was dit een naar het fascisme neigende politieke partij in Nederland. Opgericht door een oud-NSB-er. Laten wij niet alle namen en merken die in het verleden ooit eens zijn "misbruikt" gewoon maar afschrijven en niet meer gebruiken. Dit zou zonde zijn. Want een naam is best belangrijk. Hoe kan de naam "Volkspartij" iets anders betekenen dan een partij van en voor het volk? Inderdaad.